به گزارش شهردار، محمد جواد خسروی، با اعلام خبر توافق دو جانبه فی مابین شهرداری و مالکان شن چالههای منطقه ۱۸، گفت: شن چالههای موجود در سطح منطقه متعلق به ۵ شرکت و سازمان هستند که در این میان ۵۰ درصد شن چالهها نیز متعلق به یک شرکت است.
وی با اشاره به مخاطراتی که این شن چالهها ایجاد کرده و بحرانهایی که میتوانستند در آینده ایجاد کنند، افزود: میزان برداشت از معاون شن و ماسه و حفر گودال باید حداکثر ۳۰ متر میبود؛ اما برخی از شن چالهها تا عمق ۱۰۰ متر نیز حفاری داشتند و همچنین عدم رعایت فاصله قانونی ۵۰ متری با حاشیه مسیل کنده شده و این کاهش فاصله ۴۴ متری، علاوه بر مبدل شدن به تهدید جدی زیست محیطی برای شهروندان، ناپایداری اراضی و احتمال شکستگی جدارههای مسیل را در پی داشته است. به همین دلیل از ابتدای استقرار مدیریت شهری فعلی مسئله شن چالهها را با جدیت پیگیری کردیم و طی توافقی دوجانبه فی مابین مدیریت شهری و مالکان ابر شن چالههای پایتخت، بزودی اراضی بجا مانده از فعالیت بهره برداران، ساماندهی و مجموعه خدماتی احداث میشود.
شهردار منطقه ۱۸ با اشاره به اقدامات شهرداری در راستای منع ادامه فعالیت و پیگیری طرح دعوی در مراجع قضایی پیرامون آثار مخرب زیست محیطی بجا مانده از این اراضی، گفت: نشست فوق العادهای با حضور شهردار تهران و مالکان این معادن برگزار و مقرر شد تا عملیات ساماندهی این اراضی ۲۱۶ هکتاری و احداث تفرجگاه عمومی با قدرالسهم معین و حفظ منافع شهر و شهروندان وارد فاز اجرایی شود.
خسروی با اشاره به این نکته که مالکان این معادن برای ارائه طرح پیشنهادی خود تنها یک ماه زمان دارند، اظهارکرد: با اتمام این مهلت قانونی، مدیریت شهری به عنوان حافظ منافع شهر و شهروندان بطور مستقل وارد عمل شده و بر اساس نیاز محلات، سرانهها را تعریف و مالکین را ملزم به اجرای طرح خواهد کرد.
وی در مورد نحوه توافق نیز افزود: بر اساس قانون ۷۰-۳۰، مالکان معادن شن و ماسه ۷۰درصد زمین را برای تأمین سرانهها در اختیار شهرداری قرار میدهند و شهرداری بر اساس مصوبه کمیسیون ماده ۵ اجازه ساخت و ساز در ۳۰ درصد باقی مانده را میدهد.
منبع: ایسنا